I'm 18 and have been depressed since i was 11. i have a suspicion of bpd by my doctor but im too young to tell. i have a cbt plan and resources ready and a date set, yet i still cant convince myself that i want to do it. im going to a party on halloween and i plan on getting home and od-ing. i dont have any close friends, therapist thinks im okay now and that im good enough to stop going (she said that because i said im great). i only have my parents, brother and 2 cats, and if i confide in them and tell them what in feeling they will send me straight to a psych ward. im a junior in high school and already getting bullied and i cant just dissapear from school for like a month without being able to contact anyone and at least say that im sick or something. if they find out im aboslutely effed. (idk if i can swear here) im also scared that ill fail and also end up in a hospital for even longer. do you guys also think this way and are scared? do i do it anyway? its not a foolproof plan.
Cześć, Marysieńko! Bardzo miło nam Cię poznać!
Strasznie mi przykro z powodu tego, co Ciebie spotyka i jak bardzo przez to cierpisz...
Twój przypadek jest bardzo podobny do mojego...Dobrze rozumiem więc to, jak okropnie się czujesz...
Samemu bowiem znajduję się w tragicznym stanie psychicznym już od najwcześniejszego dzieciństwa... Samemu nie mam i nigdy nie miałem żadnych przyjaciół. Samemu przez większość szkoły byłem wyśmiewany, dręczony i prześladowany... W końcu też samemu mam tylko jednego rodzica, brata i moje 2 ukochane koty, przed którymi również muszę ukrywać swój stan psychiczny i udawać, że wszystko jest u mnie w porządku...
Rozumiem to, jak straszliwie cierpisz, i naprawdę jest mi przez to bardzo przykro. Pomimo tego bardzo chciałbym, żebyś jednak niczego sobie nie robiła...
Mam nadzieję, że jednak nie podejmiesz tej decyzji...
W szczególności w sytuacji, w której jesteś niezdecydowana i nie masz co do niej pewności.
A także w sytuacji, w której masz świadomość, że niemal na pewno się ona nie uda i że w takim przypadku Twoja bardzo zła sytuacja tylko jeszcze bardziej się pogorszy...
Jeżeli chciałabyś, mogłabyś spróbować zaprzyjaźnić się z innymi osobami, które doświadczają podobnych problemów, co Ty, i które bardzo dobrze rozumiałyby Ciebie i to, jak się czujesz...
Na forum jest co najmniej kilkanaście osób, które pochodzą z Polski, są mniej więcej w Twoim wieku i mogłyby zostać Twoimi przyjaciółmi.
Jeżeli chciałabyś, mógłbym pomóc Ci się z nimi zaznajomić. W szczególności z jedną wspaniałą dziewczyną, na której mi zależy i wraz z którą oboje mogłybyście się nawzajem siebie wspierać i razem poczuć się choć troszkę lepiej...
Trzymaj się...